únor 2022

Po Út St Čt So Ne
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<   >




Novinky v parcích, kam chystáme letošní výlety 2011

Co pro nás chystají parky, do kterých pořádáme letošní výlety 2011? Máme se opravdu nač těšit? POZOR!!! Možnost slevy na daný výlet končí 28.2.2011 !!!

Heide Park

Jen krátce po otevření vystřelovací dráhy Desert Race se začaly objevovat informace o chystané novince, kterou měl být 100 metrový gigacoaster. Projekt byl ve fázi, kdy už se zdálo, že by mu nemělo nic stát v cestě , ale dle vedení parku projekt nedostal potřebné povolení vzhledem k své výšce při zachování běžných stavebních postupů. Po krátké informační odmlce začaly na povrch prosakovat informace, které vyvolaly radostný úsměv na tváři nejednoho fanouška zábavních parků.  Po malých střípkách informacích ať už oficiálních či neoficiálních nový projekt získával svou tvář v podobě prvního Dive Coasteru ve variantě Floorless na evropském kontinentu a zároveň jedním z pouhých pěti kusů na celém světě. Čím, že je tento coaster výjmečný a na co se můžeme těšit? Charakteristický pro takový typ dráhy je, první střemhlavý pád pod úhlem cca 90 stupňů v tomto případě z výšky 41 metrů, po kterém u této dráhy následuje immelmanova otočka a neměl by chybět efektní průjezd vodní hladinou, tak jak jej známe například z horské dráhy Sheikra. Výrobcem této dráhy, která nese název KRAKE je firma Bolliger & Mabillard která má za sebou mimojiné počiny jako je italský Katun, německý Silver Star a  již zmiňovaná  floridská Sheikra. Tímhle počinem se Heide park trefil do tužeb mnoha fanoušků horských drah a opět postoupil o krůček výše v nelítostném souboji o pomyslný trůn mezi německými zábavními parky.

Europa park

Je jedním z parků který si vzhledem ke své velikosti a počtem horských drah nemusí zas tak lámat hlavu, zda se v kolonce new 2011 objeví něco nového. Po předloňském Blue Fire a loňské vodní bitvě se bratři Mackové rozhodli ještě o něco více myslet na jejich nejmenší návštěvníky. Výsledkem je několik nových atrakcí zejména pro děti, nebo atrakce vyloženě rodinné. Hlavním lákadlem však stále zůstává 73 metrový Silver Star a vystřelovací Blue Fire, na které se opět můžeme těšit.

Walibi World

Tento park se  přes své značné kvality již nějaký ten rok snaží vystačit s tím co má. I přes to je letošní rok ve znamení velkého návratu. Po několika letech zahálení by se opět měla roztočit kolečka na vozících  jedné z mála vraceček v Evropě, tedy dráze La Via Volta . Minulý rok se bohužel náš výlet bez této 36 metrů vysoké dráhy musel obejít, ale letošní rok už si svérázné svezení na této vracečce nesmíme nechat ujít.

Gardaland

I tento Italský zábavní park v posledních letech nezahálel  a  nezahálí ani letos. Již předloni byla otevřena  dráha Mammut, loni strašidelný dům Inferis a letos na místě Tungy staví velmi nevšední a zajímavou horskou dráhu jménem Raptor. Dráha snad ani nemá žádné zažité typové označení, protože z mála fotek a informací se ví jen to, že se jedná o kovovou dráhu s loopingy a vozíky  mají sedačky na stranách, tak jak to má napříkald španělský Furius Baco, nebo většina drah 4té dimenze. Výrobcem je opět Bolliger & Mabillard, tedy společnost, která když se do něčeho pustí, tak se jí to prostě povede.  Stejně jako Krake v Heide Parku, tak i tato dráha Raptor bude pro většinu fanoušků horských drah naprosto něčím novým. Zatím se však jen můžeme nechat překvapit, co za další překvapení stavba dráhy odhalí a na co se budeme moci v tomto květnovém výletu těšit.

Více informácí o pořádaných výletech pro rok 2011 najdete zde.

Napsal Vašek HD

Aktuální hodnocení: 1,0 / 5

captchaNelze-li číslice přečíst, zkuste obnovit obrázek.

Radek , 23.02.2011, 17:36: Reagovat:

Má recht. Vulgarita na těchto stránkách opravdu nezná mezí:-)