únor 2019

Po Út St Čt So Ne
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<   >




Souhrn Tour de Italy 2009

V tomto článku se dočtete o všech navštívených parcích a aquaparcích, které jsme na Tour de Italy 2009 navštívili. Mimo to přidáváme i naše hodnocení, které dráhy a atrakce u nás vyhrály a který park či aquapark byl nejlepší?

Gardaland

První zastávkou na naší Tour de Italy byl Gardaland, zábavní park na břehu velkého jezera Lago di Garda v severní Itálii. Až na Vaška jsme tam byli všichni poprvé, ale přesto jsme zhruba věděli, co asi můžeme očekávat. Máme na Gardaland několik recenzí, jednu z nich právě od Vaška a všechny recenze se shodly na tom, že se jedná o velmi kvalitní park, jehož návštěva rozhodně není ztrátou času.

Je to park střední velikosti, vybavený dostatečným množstvím kvalitních a zajímavých atrakcí. Jeho silnou stránkou je tématické prostředí v parku jako celku, ale také tématické zpracování řady atrakcí, zejména vodních. Krásné dekorace vás provázejí po celou dobu návštěvy. Pokud nejsou fronty extra dlouhé, což se také může občas stát, dá se stihnout vše během jednoho dne. Bylo již několikrát zdůrazněno, že Gardaland nemá žádnou adrenalinovou megaatrakci, ale zato je skladba všech atrakcí a show vyvážená. I tak je tam pět horských drah, z toho čtyři velké, pro dospělé, a z nich tři jsou loopingové. Takže ani milovník ostřejšího svezení zde nepřijde zkrátka. Velmi kvalitní jízdu nabízí např. vláček Mammut a loopingová dráha Magic Mountain, dále je k dispozici rarita, dráha Sequoia Adventure. Kromě stříkací loďky, klád a raftů, vodních atrakcí, na které může jít každý, komu mokrý živel nevadí, jsou k dispozici i atrakce méně adrenalinové, spíše relaxační. Další silnou stránkou Gardalandu jsou tématické vodní projížďky a v neposlední řadě dvě 4D (5D) kina, z nichž Time Voyagers je absolutní špička a shodli jsme se všichni na tom, že v lepším 4/5D kině jsme ještě nebyli. Zkrátka Gardaland a nuda – to k sobě nepasuje.

Gardaland zhruba naplnil naše očekávání, možná ho i lehce překonal a v našem subjektivním hodnocení obdržel 70 %.

Co jsme řekli o Gardalandu

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Time Voyagers

Time Voyagers

Mammut

Sequoia Adventure

Time Voyagers

Time Voyagers

1.

Time Voyagers

Sequoia Adventure

Sequoia Adventure

Jungle Rapids

Mammut

Mammut

Mammut

2.

Mammut

Mammut

Mammut

Fuga de
Atlantida

I Corsari

Jungle Rapids

Jungle Rapids

3.

Sequoia Adventure

 

Aquaparadise

Aquaparky nejsou naším hlavním objektem zájmu, ale máme je samozřejmě také velmi rádi a na letošní tour jsme navštívili hned tři, tak se o zkušenosti z nich také podělíme. I v naší republice již vyrostlo poměrně dost aquaparků, byť s výjimkou libereckého a čestlického se jedná pouze o průměr a nebo ani to ne. Při naší Tour de Spain před dvěma lety jsme navštívili dva aquaparky a oba byly velmi dobré, proto jsme byli zvědaví, jak si povedou vůči nim ty italské, na které jsme měli políčeno.

Aquaparadise nasadil těm zbývajícím laťku nesmírně vysoko. Leží jako součást Caneva Worldu také u břehu jezera Lago di Garda a patří mezi ty větší. Je plný špičkových, doslova adrenalinových atrakcí, ale na své si zde přijdou samozřejmě i rodiny s dětmi i ti, kteří si zde chtějí třeba jenom odpočinout. Absolutní špičkou je skluzavka Stukas, která je vysoká 32 m a je velmi strmá, takže člověk má pocit, že zpočátku se jedná spíše o volný pád. Ruku v ruce, na stejné věži, kvalitou vůbec nezaostávající, je Twin Peaks, skluzavka na kruzích se skokem, dále skok do vody Water Jump, klasika Kamika a také Crazy River (divoká řeka). To byl výčet těch „top“ atrakcí, dále následují atrakce takové spíš běžné, Black Hole (černá díra), tobogány Tri Splash a mnoho dalších. Rovněž prostředí parku je velmi hezké a upravené, jenom fronty byly v době naší návštěvy velké, ale to byl problém všech zábavních zařízení, do kterých jsme vstoupili.

Hodnocení je jednoduché, s velkým náskokem je to nejlepší aquapark, ve kterém jsme kdy byli, více než příjemně nás překvapil a pokud mám zmínit nějaký nedostatek, tak snad jedině to, že již hodinu před zavírací dobou nebyli pouštěni další zájemci o svezení na atrakcích a pouze dojížděli ti, kteří v tu dobu stáli ve frontě. Parku dáváme 90%.

Co jsme řekli o Aquaparadise

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Stukas

Stukas

Twin Peaks

Twin Peaks

Stukas

Twin Peaks

1.

Twin Peaks

Twin Peaks

Twin Peaks

Black Hole

Stukas

Twin Peaks

Stukas

2.

Stukas

Water Jump

Water Jump

Crazy River

Black Hole

Water Jump

Water Jump

3.

Water Jump

 

Movieland Studios

Další zastávkou byl Movieland, tématický filmový park z resortu Caneva World, který leží rovněž na břehu jezera Lago di Garda a s Gardalandem sousedí. Tentokrát to byla tak trochu cesta do neznáma, protože kromě oficiálních webových stránek jsme neměli o něm žádné informace a jeho návštěva byla naplánovaná zejména pro blízkost Gardalandu.

Není to typický zábavní park, tak jak je známe, to jest se širokým spektrem různých atrakcí, kterým vévodí zejména horské dráhy. Park je rozlohou malý a pro milovníky adrenalinové zábavy je zde pouze volný pád Hollywood Tower, ten je zato ale velmi zajímavý a netypický. Ještě bychom mohli zmínit otáčecí lavici, která byla rovněž nevšední, umí se totiž otáčet i „šejdrem“, nakřivo. A do třetice, našli jsme zde také klády, ale ty byly podprůměrné. A vše ostatní jsou zejména show, kino, tématická jízda, simulátor, strašidelný zámek atd. Tyto atrakce jsou většinou na téma film. Na téma film jsou samozřejmě i dekorace, to by snad ani jinak nebylo možné. K nejvydařenějším atrakcím patří zmiňovaný volný pád, který se na rozdíl od ostatních volných pádů odehrává ve vozíku a také strašidelný zámek Horror House byl většinou týmu hodnocen jako velmi kvalitní.

Hodnocení Movielandu je těžké, protože je z trochu jiného ranku, než jsme zvyklí. Ale přesto se dá v jeho zdech strávit jeden den a je vhodný hlavně pro ty, kteří si moc nepotrpí na adrenalinové dovádění a dávají přednost spíše klidnější zábavě, zejména show. Naše hodnocení: 45%.

Co jsme řekli o Movieland Stodios

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Hollywood Action Tower

The Horror
House

The Horror House

Hollywood Action Tower

The Horror
House

Hollywood Action Tower

1.

Hollywood Action
Tower

Mlhovina

Hollywood Action Tower

Hollywood Action Tower

The Horror
House

Hollywood Action Tower

The Horror
House

2.

The Horror House

U-571

U-571

U-571

U-571

U-571

U-571

3.

U-571

 

Aquafan

Aquafan leží v Riccione, což je kousek od Rimini, známého to italského letoviska. Byl druhým aquaparkem naší dovolené, a strávili jsme v něm dva příjemné dny, poté, co jsme zjistili, že do parku je možné jít i druhý den na jednu vstupenku.

Také Aquafan je podobně jako Aquaparadise park velký a kvalitní. A podobně jako Aquaparadise byl plný lidí s jedním nepříjemným důsledkem z toho vyplývajícím, a sice velkými frontami u atrakcí. I zde byly atrakce zajímavé a v dostatečném množství, ale nebyla tam žádná výjimečná, spíš takové běžné, jak je známe i z jiných aquaparků. Přesto se tam člověk nenudí a každý si tam najde to své, jenom namátkou U-rampa, trychtýř, oblíbená skluzavka Kamikaze, soustava tobogánů, skluzavky, divoká řeka, bazén s vlnobitím, dětské atrakce, prostě vše, co má správný aquapark mít. Potěšilo nás velké množství lehátek (i se slunečníky) rozložených po celé ploše parku v nejrůznějších zákoutích. Naopak nás nepotěšily omezené možnosti stravování a fronty u příslušných stánků.

Tento park je určitě nadprůměrný a splnil naše očekávání, hodnotíme ho 75%.

Co jsme řekli o Aquafanu

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Kamikaze

Speedriul

Speedriul

Kamikaze

Kamikaze

Kamikaze

1.

Kamikaze

Speedriul

Twist

Twist

Twist

Speedriul

Twist

2.

Speedriul

Surfing Hill

Kamikaze

Kamikaze

Speedriul

Extreme River

Speedriul

3.

Twist

 

Mirabilandia Beach

Jít do Mirabilandie a nejít přitom do jejího aquaparku, to by byl hřích. Vstup do aquaparku (za příplatek 9 €) je přes hlavní park a my jsme ho navštívili v rámci toho, že do Mirabilandie je možný vstup na jednu vstupenku i druhý den.

Park je rozlohou malý a malý je i počet atrakcí, kromě bazénu s dětskými skluzavkami jsme našli již jen jednu věž, která nesla čtyři atrakce: U-rampu, speciální tobogán, kde kromě úseků s klesáním jsou i úseky se stoupáním a ještě dva normální tobogány. Do úplného výčtu ještě schází líná řeka, ve které plují na kruzích jak ti, kteří chtějí, tak i ti, kteří nechtějí, protože se do líné řeky dostali na závěr jízdy na jedné ze čtyř jmenovaných atrakcí. Aquapark disponuje velkým množstvím lehátek se slunečníky na jemném písku, a komu písek nevyhovuje, má možnost odpočívat i na travnaté ploše. Na aquaparku se nám líbilo i to, že je evidentně nový a můžeme jen doufat, že jeho rozvoj bude pokračovat.

Tři aquaparky, pořadí, tak, jak jsme je navštívili, se přesně kryje s pořadím, tak, jak je hodnotíme. Hodnocení: 50%.

Co jsme řekli o Mirabilandii Beach

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Rio Angel

Rio Diablo

nic

Rio Diablo

Rio Diablo

Rio Diablo

1.

Rio Diablo

 

Mirabilandia

Mirabilandia je jednoznačně nejlepší italský zábavní park a zároveň i nejlépe hodnocený park naší Tour. Leží poblíž břehů Jaderského moře u města Ravenna. Tato poloha, kde je mnoho letovisek plných rekreantů, ho předurčuje k vysoké návštěvnosti, zejména v plné sezoně. Také o něm máme několik recenzí od Marťuly, naší specialistky na Mirabilandii, a tak jsme věděli dopředu, že to bude nářez.

Mirabilandia je park střední velikosti, ale plný atrakcí všeho druhu. Od dětských přes rodinné až po ty úplně nejadrenalinovější, příjemný pobyt plný zábavy doplňuje mnoho kvalitních show. Prostředí parku je velmi pěkné, parková a květinová úprava je vzorová, stejně tak jako dekorace tématického prostředí, nejhezčí asi u dráhy Katun. Když už mluvím o této dráze, je to opravdu ozdoba parku, jedná se o zavěšenou dráhu, podle parametrů nejlepší v Evropě a i v celosvětovém měřítku je jistě jedna z nejlepších. Jízda na ní uspokojí každého milovníka adrenalinu. Pozadu za Katunem nezůstává ani dráha iSpeed, je to novinka letošního roku a druhá ozdoba Mirabilandie. Jedná se o vystřelovačku s kolmým výjezdem a klesáním, nechybí ani výkruty. Tím se dostáváme k jediné výtce, kterou bychom mohli nesměle vznést: po těchto dvou megadráhách je velká mezera, dalších horských drah již moc není a jsou spíše průměrné (dva vláčky, myšky...). Zato je tady dvojice volných pádů, jeden vystřelovací a jeden s pomalým vytažením, obří vyhlídkové kolo, vyhlídkový vláček, trojice klasických vodních drah (klády, rafty, stříkací loďka), vodní bitva Raratonga, 4D kino, kaskadérská show a mnoho dalších, zejména laserová noční show je velmi působivá, dále třeba strašidelný zámek, laserová tématická střílečka atd. atd. Na parku Mirabilandia je sympatické i to, že na jednu vstupenku můžete jít zdarma i druhý den, jen je třeba si zajistit náramek, který to umožňuje.

Tento zábavní park nese punc nejvyšší kvality a naše velké očekávání nezklamal ani v nejmenším, jenom ty fronty... ty byly opravdu velké, park byl zaplněný lidmi a ani bych se nedivil, kdyby padl návštěvnický rekord v ten den, kdy jsme tam zrovna byli. Hodnocení: 80%.

Co jsme řekli o Mirabilandii

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

ISpeed

Katun

ISpeed

ISpeed

ISpeed

Katun

1.

ISpeed

Katun

ISpeed

Katun

Katun

Katun

ISpeed

2.

Katun

Niagara

Niagara

Niagara

Scuola di
Polizia

Rio Bravo

Rio Bravo

3.

Niagara

 

Nejlepší aquapark z Tour de Italy 2009

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Aquaparadise

Aquaparadise

Aquaparadise

Aquaparadise

Aquaparadise

Aquaparadise

1.

Aquaparadise

Aquafan

Aquafan

Aquafan

Aquafan

Aquafan

Aquafan

2.

Aquafan

Mirabilandia Beach

Mirabilandia Beach

Mirabilandia Beach

Mirabilandia Beach

Mirabilandia Beach

Mirabilandia Beach

3.

Mirabilandia Beach

 

Nejlepší atrakce z aquaparků z Tour de Italy 2009

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Stukas

Stukas

Twin Peaks

Stukas

Stukas

Twin Peaks

1.

Stukas, Twin
Peaks

Twin Peaks

Twin Peaks

Crazy River

Twin Peaks

Twin Peaks

Stukas

2.

Stukas, Twin
Peaks

Water Jump

Twist

Speedriul

Kamikaze

Speedriul

Water Jump

3.

Speedriul, Water
Jump

 

Nejlepší zábavní park z Tour de Italy 2009

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

Mirabilandia

Mirabilandia

Mirabilandia

Mirabilandia

Mirabilandia

Mirabilandia

1.

Mirabilandia

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

Gardaland

2.

Gardaland

Movieland Studios

Movieland Studios

Movieland Studios

Movieland Studios

Movieland Studios

Movieland Studios

3.

Movieland Studios

 

Nejlepší atrakce ze zábavních parků z Tour de Italy 2009

Topik HD

Bohouš HD

Monča

Simír HD

Vašek HD

David HD


pořadí

ISpeed

Katun

ISpeed

ISpeed

ISpeed

Katun

1.

ISpeed

Katun

ISpeed

Katun

Katun

Katun

ISpeed

2.

Katun

Niagara

Hollywood Action Tower

The Horror House

Niagara

The Horror
House

Hollywood Action Tower

3.

Niagara, Hollywood
Action Tower, The
Horror House

Aktuální hodnocení: 3,0 / 5